Påsken bød på mange indbrud i Nordjylland

Det er det samme år efter år – påsken byder på mange indbrud, og særligt beboere i Nørresundby har været ramt. Det er som altid ærgerligt, at ferien og det gode vejr skal ødelægges af langfingrede tyveknægte. Du kan dog heldigvis gøre rigtigt meget selv, for at undgå ubehagelige overraskelser i forbindelse med din påske- eller sommerferie.

Det er ikke så mærkeligt at påsken er ramt af indbrud, for påskeferien får ofte danskerne til at tage i sommerhus eller på stranden. Særligt når det gode vejr melder sin ankomst. Og det ved tyvene jo godt, hvorfor de som regel er ekstra aktive i påsken. Men hvad kan man selv gøre, for at undgå de ubehagelige overraskelser? Det kan du læse om her.

Sikkerhedsudstyr og nabohjælp

Det første du kan gøre, når du gerne vil sikre din bolig bedst muligt mod indbrud, er at lave indbyrdes aftaler med dine naboer. Det Kriminalpræventive Råd og Politiet anbefaler nemlig, at dig og dine naboer hjælper hinanden, når der er ferie og lignende. Det forholder sig nemlig således, at de fleste indbrudstyve springer over villaer, hvor naboerne holder øje og er opmærksomme.

Det næste du med rette kan gøre, er at investere i sikkerhedsudstyr som en GSM alarm eller videoovervågning. Det er en billig og meget effektiv måde at sikre imod indbrud på. Tydelig videoovervågning har en klar præventiv effekt, og kan fungere som vigtigt bevismateriale mod indbrudstyve.

Slutteligt er det vigtigt, at du får dit hjem til at se ud som om, der er nogen hjemme. Det kan du gøre ved at have en radio tændt, lys i vinduerne – eller ved at aftale med naboerne, at de bruger din tørresnor eller lignende. Det er meget effektivt, simpelt og gratis. Ligeledes er det vigtigt med god belysning, så du kan med fordel opsætte sensorer, der tænder lys ved bevægelse.

Det var hurtige, nemme og billige tips til at sikre din bolig imod indbrud. Benytter du dig af disse tips, kan du få mere ro i sjælen, når drager på ferie eller i sommerhus. God ferie.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *