Colostrum til muskelopbygning

Alle, der træner muskler på et seriøst niveau, ved, at det er yderst vigtigt at tilføre musklerne hurtigt optagelige proteiner lige efter træning. Man taler om et 30 minutters vindue, som betyder, at du har 30 minutter efter din træning, hvor dine muskler virkelig kan optage næring. Derfor indtager mange styrketrænere proteiner lige efter træningen. Nu er der ny forskning, der viser, at Colostrum kosttilskud kan være endnu mere effektivt end almindeligt proteinpulver.

Hvad er Colostrum?

Det er faktisk det, der kaldes for råmælk – en type mælk produceret af mærkekirtlerne, som udskilles i den sidste del af graviditeten og i den første periode (få dage) efter fødslen og er altså den første del af modermælken. Denne mælk er rig på kulhydrat, protein og antistoffer, mens den kun har et lavt indhold af fedt, idet nyfødte kan have vanskeligheder med at fordøje dette.

Den store koncentration af antistoffer i Colostrum gør, at atleter og højt ydende styrketrænere har fået øjnene op for produktet. Forsøg viser nemlig en markant bedre restitution efter træning, når forsøgspersonerne indtager råmælk i raffineret form som erstatning for det almindelige proteintilskud. Og proetinindholdet i råmælken er enormt, så ingen skal være nervøse for ikke at få nok protein, hvis de erstatter proteinpilver med Colostrum.

Denne infografik kommer fra Biodanepharma, der sælger Colostrum i Danmark:

 

Det er selvfølgelig en ganske specialiseret fremstilling, så lad os lige rekapitulere, hvad Colostrum kosttilskud kan gøre for dig – på helt almindeligt dansk:

  • Hurtigere og mere effektiv muskelopbygning
  • Bedre restitution af muskelvæv efter hård træning
  • Forbedring af immunforsvaret

Du har sikkert kendt til piller med råmælk, der har været på markedet i mange år. De er gode, hvis du har en forkølelse eller anden viral infektion på vej, og det skyldes det abnormt høje indhold af antistoffer. Atleter og andre, der udfordrer kroppen maksimalt, oplever ofte, at deres immunforsvar mindskes grundet det stress, kroppen påføres ved hård træning. Med Colostrum kan dette undgås – samtidig med, at proteinindtaget sikres med ekstremt effektive proteinstrukturer.

Det liger en ren win/win situation for Colostrum på markedet for kosttilskud til mennesker, der dyrker hård fysisk træning. Hvad med dig – bruger du det?

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *