Mobilitet som handicappet

I de sidste rigtigt mange år er vores ører blevet tudet fulde af budskabet om, at vi skal være mobile! Kapital og arbejdskraft skal være mobil. De to stærke samfundsstøtter/udviklere skal kunne flyttes – på meget kort tid! Ja, du har hørt det i en uendelighed og i utallige sammenhænge. Jo, mobilitet er vigtigt.

Ikke nemt for alle

Men nu er sandheden jo den, at vi ikke alle er så nemme at flytte rundt på. Af personlige årsager. Én kan være, at vi ikke vil rejse væk fra familien. En anden årsag kan være, at vi simpelthen ikke kan, fordi vi har problemer med at kunne gå. Vi skal måske have hjælp til at komme op at stå, før vi kan gå selv. Måske sidder vi i kørestol, fordi vores ben simpelthen ikke virker. Årsagerne til det kan være bange. Og hvad gør vi, når vi ikke er så mobile, som vi måske gerne ville være?

I kørestol

Ja, det kan godt være, at du er tvunget i kørestolen for en periode – indtil du er kommet dig efter ulykken og genoptræningen. Det kan også tænkes, at du skal blive i kørestolen resten af dit liv. Du vil dog gerne være mobil. Du får ofte hjælp til at kunne komme ud i den friske luft. Men hjælpen er ikke altid tilstrækkelig.

Der sker jo ofte det, at plejepersonalet kun har tid til at køre ud og parkere dig og kørestolen et smukt sted i solen. Men det er så det hele. Du ville gerne være lidt mere mobil – fx selv kunne køre rundt i parken og nyde synet af blomster og insekter. Se på børn, der spiller fodbold mv. Du kunne måske godt. Men din kørestol er ikke egnet til at køre over et areal, hvor der kan være huller eller bump.

Terrængående off-road kørestole

Du ved, at du har brug for en terrængående off-road kørestol. Sådan en ville give dig mulighed for at blive meget mere mobil! Du ville kunne køre mere sikkert rundt i området. Nyde de forskellige udsyn. Glæde dig over, at du selv kan køre hen til kiosken og købe et stykke chokolade. Og nej, den vil ikke trætte og udmatte dig.

Du vil nemlig købe en elektrisk terrængående kørestol. En af de smarte, som kan hjælpe dig – automatisk – når turen op ad bakke bliver lidt for hård. Og omvendt: en af dem, der kan kontrollere, at farten ikke løber ud af kontrol.

Gloria Mundi Care har udvalget

Du har læst en del om de terrængående kørestole, som findes på markedet – det ligner, at de bedste fås hos firmaet Gloria Mundi Care. Et af de mest bemærkelsesværdige karakteristika ved dem er deres navne: De hedder altid noget med ”off-road”. Det lyder lidt voldsomt. Men det er det ikke i virkeligheden.

Det betyder i denne sammenhæng ikke andet end, at den terrængående kørestol er sikker for dig at bruge i terræn, der ikke er jævnt som et flisegulv. Og jo, hvem ville dog ikke kunne gå en tur langs stranden sammen med resten af familien – selvom det skal foregå i kørestol? Du ville gerne. Og det vil mange andre, som også har problemer med gangen, også gerne.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *