Omringet af robotter

Det har længe været et scenarie i diverse science fiction film, at robotterne kommer og overtager verden.

Film som Terminator og A.I. Kunstig intelligens har båret ved til bålet og styrket frygten for, at mennesket en dag bliver afløst af selvtænkende robotter. Og robotterne er faktisk allerede kommet. Måske ikke helt i den form, som man forestiller i science fiction filmene, men de er trods alt dukket op. Faktisk er de over alt. Lige fra industriproduktion til private hjem, ser man robotterne gøre deres indtog. Og jeg tror næppe, at der er mange mennesker, som frygter disse robotter. I hvert fald ikke på den måde, som filmene lægger op til.

I dag er det nok nærmere deres job, som nogle folk er bange for, at robotterne skal overtage. Men sådan ser jeg slet ikke på det. I stedet tror jeg, at robotterne vil være med til at højne levestandarden betragteligt, når de overtager mange tunge og monotone jobs, fra mennesker. Og kan også udføre arbejdet med en uhyre præcision, som er nærmest umulig for mennesker at arbejde med. På det private område er robotterne med til at frigive tid i en travl hverdag, når de eksempelvis overtager jobs som støvsugning og græsklipning. Og i ældreplejen, hvor der pga. tid og mandskabsmangel flere steder er skåret gevaldig i den hjælp de ældre kan få, kan robotterne også ved med til at sørge for at en del af rengøringen i hvert fald ikke lider mangel.

Om robotterne en dag udvikler sig til selvstændige tænkende individer, skal jeg ikke kunne svare på. Men noget kunne selvfølgelig godt tyde på, at det går i den retning, selv om det kommer til at tage en hel del år endnu. Men derfra og så til at de overtager hele verden, der er jo også lige et stykke. Og det er jo heldigvis noget, vi som mennesker også har en hel del at skulle have sagt over.

 

Disclaimer

One thought on “Omringet af robotter

  1. uha da. Ja, skrækscenariet er da, hvis robotterne helt overtager jorden. Tænkt hvis de også skulle overtage alt vores sport og sjov som f.eks. fodboldgolf o.lign. Så er det jo ikke længere en kamp mellem mennesker for at være bedst. Men et spørgsmål om, hvem som kan lave den bedste robot. Meeen så galt tror jeg heldigvis ikke det går. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *