Skab hygge med biopejse

Det er ganske vidunderligt, når man kan høre fuglefløjtene udenfor – og solen lige så stille begynder at varme. Det betyder nemlig også, at vi med rette kan begynde at bruge haven, terrassen eller sommerhuset noget mere. Det er jo om noget i den danske ånd, at hygge sig i solen med en kold øl eller sodavand.

Jeg har altid nydt min have rigtigt meget, og vi bruger den så snart muligheden byder sig. Her kan vi hygge med hinanden, grille eller byde vennerne på lidt at drikke i sommervarmen. Og bedst som jeg troede, at det ikke kunne blive bedre, fik jeg den gode ide fra en kammerat, at investere i en fin lille biopejs til haven. Jeg havde ikke de store erfaringer med biopejse, og det havde overhovedet ikke faldet mig ind, at vi skulle investere i sådan en lille sag.

Men nu er jeg blevet klogere, som man siger, og jeg vil derfor gerne dele mine erfaringer med biopejsen. Du kan derfor, i dette blogindlæg, læse lidt mere om hvad en biopejs er for noget.

Hvad er en biopejs

En biopejs kan siges at være lidt som en almindelig pejs – uden dog at være det alligevel. En biopejs brænder nemlig ikke på kul eller træ, men i stedet på det organiske materiale bioethanol. Det betyder altså, at du frit kan bruge din biopejs på terrassen eller i stuen – og at du ikke skal tilslutte den til en skorsten eller lignende.

En af de klare fordele ved biopejsen, som jeg ser det, er at den ikke soder eller afgiver lugt. Der er altså ikke så meget at frygte, når du tænder op for biopejsen i stuen eller på terrassen. Dernæst er den meget transportabel – i hvert fald hvis du vælger en bordmodel, som den jeg har. Du kan dog også finde væghængte biopejse, der skal fastmonteres til væggen. Hvilken du vælger, er naturligvis op til dig.

Min biopejs er meget nem at rengøre, det kræver faktisk kun en fugtig klud og lidt pudsemiddel. Jeg har kun gode erfaringer med den lille biopejs, og jeg må sige, at den spreder mere hygge end man lige regner med.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *