Vinduespudser i Helsingør

Det er ikke så mange måneder siden, at vi flyttede til Helsingør. Helsingør er min fødeby. Jeg elsker den by. Jeg har ikke boet i den i mindst 35 år, men er så glad for at være tilbage. Selvfølgelig er der sket meget, siden jeg flyttede væk herfra. Faktisk så har byen udviklet sig i en rigtig positiv retning. Dengang jeg flyttede derfra, var det bare en almindelig provinsby, som blev belejret af svenskere i weekenderne. Nu er det jo et sted med et rigt kulturliv, ny arkitektur, spændende arbejdspladser og et rart og hyggeligt historisk bycentrum, hvor jeg nyder at komme og spise på en af de gode restauranter eller få en drink på en af de smarte caféer.

Udenfor byen

Vi bor lidt uden for selve Helsingør by. Ikke mere end 10 minutters kørsel ind til centrum. Huset er rart. Det er opført i et nyt kvarter. Vi har som sagt kun boet her i nogle få måneder, så vi kender ikke vores naboer endnu. Vi arbejder jo begge to stadigvæk. Men det vil ikke være så længe endnu. Højst et par år. Så skal vi på pension, og så skal vi nyde vores nye have, og at vi er tæt på en hyggelig og spændende by.

Det har været lidt svært at vænne sig til at skulle bruge de offentlige transportmidler til at komme på arbejde. Men det er ved at komme ind i rutinen. Jeg har jo været vant til at kunne cykle arbejde. Nu skal jeg så bare cykle i 3 minutter. Så er jeg ved togstationen og kan sætte mig ind i toget. 20 minutter senere er jeg på arbejde. Det betyder dog, at jeg skal lidt tidligere op, end jeg plejede. Det er ok. Men det betyder også, at jeg er lidt mere træt, når jeg kommer hjem. (Er jo ikke helt ung længere.) Men fordi jeg er træt, så har min mand og jeg besluttet, at vi vil hyre hjælp til nogle af de tungere opgaver her i huset. Vi vil gerne holde det fint. Og vi har jo heldigvis den økonomiske formåen til at hyre hjælp.

Skal have en vinduespudser

Det vil være fint at få en gartner ind over haven nogle gange om året. Og en vinduespudser. Så vi har været på nettet for at finde hjælp. Min mand har søgt efter ”Gartner i Helsingør”. Jeg har ledt efter ”Vinduespudser Helsingør”. Og vi har begge to fundet nogle firmaer, som vi vil kontakte snarest. Det vigtige er, at vi lærer at få bygget en ny rutine op, så vi kan være her, når vores hjælp kommer. Jeg vil gerne have, at vinduespudseren kommer lørdag formiddag. Min mand vil helst have, at gartneren kommer på dage, hvor han selv kan holde fri og være med til havearbejdet – og eventuelt lure nogle tips af om, hvordan man poder frugttræer. Det er typisk for min mand. En god handel giver ham altid ekstra glæde. Så hvis han kan lære lidt om podning, imens der bliver beskåret, så vil han være superglad.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *