Eksperterne er enige: Der er både fordele og ulemper ved at være single

Ah singlelivet. Dem som ikke har det vil gerne have det, og dem som har det, vil gerne beholde det.

Eller, sådan er det måske ikke for alle, men der er en betydelig del af den danske befolkning, som gerne vil være single.

Kontrært er ægteskab også noget, som kun nogle har, men alle vil have.

Eller hvordan er det nu lige, det hænger sammen?

I det moderne Danmark er der plads til en stor mængde forskellige folk med forskellige ønsker og forskellige ambitioner. Det er ikke længere så sort/hvidt, hvad der er bedst.

Selvom der stadig hersker mange fordomme om singlelivet, altså at det er foretrukket at være i et stabilt forhold, så er eksperterne faktisk blevet enige for nyligt: Der er nemlig både fordele og ulemper ved at være single.

Fordelene og ulemperne

dating i dk

Hvis du ikke er en af dem, som nyder at være single, kan dating måske være løsningen

Undersøgelserne blev foretaget på baggrund af nogle større surveys, og af dem danner der sig et ret klart billede.

Der er nemlig både signifikante fordele og signifikante ulemper ved, at være single (og det samme gælder derved også ægteskab).

Hvad der dog er mest foretrukket er noget, som eksperterne mener, er op til individet.

Men hvad er så disse fordele og ulemper, som er blevet undersøgt så grundigt?

Blandt dem er, at folk som er single generelt nyder større grader af frihed. Dette er naturligvis fordi, at når de ikke er ’bundet’ til en partner, så har de større økonomisk og personlig frihed. Om det så indebærer at sidde og se film hele dagen, eller tage ud og rejse, så er der altså mere plads til, hvad individet har lyst til, når det er single, og deres impulser bliver i højere grad tilfredsstillet end dem, som er i forhold.

Dog er det naturligvis ikke uden sine ulemper at være single.

Generelt føler folk, som ikke er i forhold, en højere grad af ensomhed end dem, som er i forhold.

Dette kan være problematisk for mange og kan i allerværste tilfælde føre til slemme depressioner.

Derfor skal man som singleperson også sørge for, at man socialiserer sig nok, og at man har nogle tætte forhold på trods af, at man er single.

Eksperterne noterer også, at folk som ikke er i forhold i højere grad tager sig mindre af deres kroppe end dem, som rent faktisk er i forhold. Dette er blevet målt bl.a. på ting som diæt og fysik (dog træner folk som er single mere, det er dog ikke nok til at gøre dem sundere overordnet).

Hvad er bedst for dig?

Nu har du så læst lidt om de forskellige overvejelser som man kan have angående singlelivet, og så kommer spørgsmålet vel, om hvad der er bedst for dig?

Mange danskere finder sig ikke tilfredse i singlelivet, men det lader til, ifølge eksperterne, at en stigende grad af danskere rent faktisk i højere grad er begyndt at nyde singlelivet, og aktivt forsøger at forblive single frem for at være i forhold.

Alene  – men utilfreds

Er du en af dem som er single, men egentlig hellere vil være i et forhold, og finder du det svært at gøre noget ved, så fortvivl ikke.

De senere år har vist, at dem som gør en aktiv indsats for at finde sig en partner også lykkes med dette i stor grad.

Her spiller netdating en betydelig rolle i dag. Dating-siderne har gjort det let for os at komme i kontakt med andre, som befinder sig i samme situation, som os selv. Og det er faktisk det første skridt: Find nogen som er samme sted i livet som dig selv. Er det først klaret, er der nemlig stor chance for, at man kan danne relationer, som med tiden kan føre til mare.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *