Vi bygger pladser til leg

Som ingeniør i den afdeling i vores kommune, der tager sig af parker og forskellige andre kommunalt ejede arealer, som er blevet indrettet til brug for borgerne, har jeg efterhånden opnået en ret stor viden om, hvad borgerne synes giver dem mest tilfredsstillelse.

Legepladser er generelt meget populære i de områder, hvor der er en del børnefamilier, og det er der rent faktisk i de fleste områder her i byen. Mange forældre er rigtigt glade for, at deres børn har nogle spændende og meningsfulde legeredskaber at bevæge sig i, og her i vores kommune lægger vi stor vægt på sikkerheden i forbindelse med legeredskaberne.

For nylig fik jeg til opgave at indrette et fællesareal i forbindelse med en ny udstykning, hvor der meget hurtigt blev solgt godt og vel 200 byggegrunde, og de første huse er allerede blevet beboet. I udstykningen er der afsat plads til forskellige aktiviteter, og jeg var ikke i tvivl om, at der skulle anlægges en UNO naturlegeplads på en del af arealet.

Jeg holder selv meget af, at gynger, klatrestativer og andet er udført i afbarkede træstammer fremfor koldt og kedeligt stål, og jeg er sikker på, at den slags materialer også tiltale de fleste både børn og forældre.

Foruden legepladsen skal vi nu også i gang med at anlægge en multibane, så kvarterets børn og unge har et sted til sportslige udfoldelser. Lige nu overvejer jeg, om vi skal anlægge den med rigtigt græs eller med kunstgræs, som jo har den fordel, at det sparer på udgifterne til græsslåning.

Det handler jo om kvarterløft i den grad!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *