Er hash narko?

Set ud fra et lægeligt perspektiv, er hash, cannabis og hvad du nu ellers vil kalde det, et rusmiddel på lige fod med de fleste andre. Sagen er jo, at der findes reelt tusinder af substanser, der kan indtages og give en effekt, som misbrugeren ønsker. Fakta er også, at brugere af disse rusmidler – herunder hash – ofte er dårligere fungerende end ikke misbrugere.

Diskussionen bølger ofte, når talen falder på emnet “narkotest” – for er det OK at teste. Og hvem skal gøre det? Er det korrekt, at det er et stort og alvorligt indgreb i den personlige frihed?

En hash test kan give ro

Faktisk kan det hele anskues fra en lidt anden vinkel. Hvis der er tale om en arbejdsplads eller lignende, hvor der er en klart defineret politik om nultolerance overfor drugs / narkotika, vil en regelmæssig hash test jo sikre, at der ikke er ubekræftede mistanker i omløb. Hvis en medarbejder er indforstået med at arbejde eller på anden fungere et sted, hvor der er defineret en narkopolitik, bør medarbejderen jo ikke have noget at skjule og som følge deraf heller ikke have noget problem med at gennemgå en test for spor af hash eller andre narkotiske stoffer.

En vel gennemført test for stoffer vil jo cementere det faktum, at den pågældende ikke har et misbrug, der strider mod politikken på arbejdspladsen, og der vil derfor ikke kunne rejses tvivl om medarbejderen.

Påvirker hash arbejdet?

Det er faktisk et abstrakt spørgsmål, der bør besvares med et modspørgsmål: “Ville du flyve i et fly, hvor piloten havde røget hash en time inden afgang?”. Hvis dit svar er nej (det er det forhåbentlig), har du faktisk besvaret dit spørgsmål selv. Nu er det jo ikke sådan, at for eksempel en kok i en restaurant udsætter mange mennesker for livsfare, fordi han er lidt småskæv af hash, men sagen er, at han er påvirket og ikke sober/ædru. dermed er han heller ikke i stand til at levere det, hans arbejdsgiver betaler for.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *