Er e cigaretter farlige?

Det var nu godt, hun gjorde det, tænkte jeg for mindst 117. gang, mens jeg for lidt siden sad og fyldte frisk e væske i tanken på min elektroniske cigaret. Det var nemlig min kone, der for et par år siden tog initiativ til, at jeg langt om længe fik lagt cigaretterne på hylden, så jeg nu har været fri for tobak i lige siden.

Selv holdt min kone definitivt op med at ryge, da hun ventede vores første barn, og ret beset holdt jeg også op med at ryge den gang for at være solidarisk med hende. Men det gik for mig som for så mange rygere, at jeg fik tilbagefald efter et rygestop. Ganske vist blev det til en del færre cigaretter pr. dag, og jeg undlod fuldstændigt at ryge indendørs af hensyn til vores den gang nyfødte barn.

En gave

Derefter røg jeg lidt hver dag i nogle år, men så var det, at min kone fandt på den gode ide at give mig et e cigaret startsæt (sådan et her: http://prodamp.dk/20-startsaet )i fødselsdagsgave for et par år siden. Jeg var nok lidt skeptisk med hensyn til, om det kunne få mig til at holde mig helt væk fra smøgerne. Men det kunne det faktisk, så nu er det mere end to år siden, jeg røg min sidste rigtige cigaret med tobak i.

Og det har jeg bestemt kunnet mærke på helbredet, for nu kommer jeg for eksempel ikke mere til at puste af at gå op ad trapper, og mit generelle velbefindende er tydeligt bedre end tidligere. Og så har sådan nogle e cigaretter den fordel, at de udgør en god erstatning for de rigtige cigaretter, så når man holder op med at ryge og i stedet damper på en e cigaret, så forfalder man ikke så nemt til at spise for meget slik og den slags, som mange rygere ellers gør, når de lægger tobakken på hylden. Jeg har faktisk ikke på noget tidspunkt oplevet nogen vægtforøgelse, efter at jeg er holdt op med at ryge.

Et startsæt

Da min kone i sin tid gav mig det nævnte startsæt, var det af mærket Ego, for det var den type, som en ekspedient i en forretning her i byen havde anbefalet hende til en førstegangsbruger af e cigaretter.

Og den var jeg bestemt også meget tilfreds med, og jeg holdt fast i det mærke i mere end et år. Men der sker jo hele tiden en udvikling med den slags varer, og der kommer flere og flere brugere af e cigaretter til, så man nemt kommer til at snakke om dem med andre.

En af mine kolleger pralede en dag af, at batteriet i hans Kangertech e cigaret havde en ekstraordinær høj ydelse, så han fik al den damp, han kunne ønske sig, når han sugede på den. Jeg kunne med egne øjne se, at der rigtignok var masser af damp, så på et tidspunkt, da jeg alligevel skulle have skiftet selve fordamperen, valgte jeg at skifte til en Kangertech, som jeg har været meget tilfreds med.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *