Hasj test i Norge

Vi har ved flere lejligheder skrevet her på hjemmesiden om de muligheder, findes for at teste mennesker for spor efter misbrug af euforiserende stoffer som for eksempel ecstasy, speed og naturligvis også test for hasj.

Det er jo indlysende, at en hver ansvarlig forælder frygter, at deres børn ender i et misbrug af stoffer, og det gælder ikke kun i Danmark. Der har gennem flere år været et voksende problem i Norge med narkotika, og det har medført en tilsvarende voksende efterspørgsel efter metoder til at teste ikke kun børn men også ansatte etc. på en nem og sikker måde.

Nu er tests tilgængelige online i Norge

Det er naturligvis ikke muligt at teste online – men det er muligt at købe narkotikatest online med Ferles nye webshop: https://www.narkotikatest.no/ – den er målrette det norske marked.

Men ER det farligt?

Det er det i høj grad. Vi har skrevet om det blandt andet her:

https://ditlaegemagasin.dk/faren-ved-narkomisbrug/

Som med mange andre metoder til at opnå en rus, er der ikke isoleret set noget farligt i at prøve at ryge haj for eksempel. Men der skal ikke mange gange til, før der opstår en afhængighed, der kan være meget vanskelig at slippe ud af igen. Og det beklagelige ved det er, at salget af hash meget ofte sker i miljøer, hvor også hårde stoffer distribueres. Og så er der jo en risiko for, at især unge mennesker falder i.

Skal det være lovligt så?

Det ER et argument med en vis logik, at hvis hasj gøres lovligt, vil salget ske gennem hæderlige kanaler og ikke via kriminelle. Men på den anden side set er der et samfundsmæssigt problem i at begynde at lovliggøre, hvad myndighederne ikke kan finde ud af at kontrollere.

Den indre logik i tanken byder jo så, at også hårde stoffer skal lovliggøres – for derved at fjerne salget fra kriminelle. Men vil det ikke betyde flere misbrugere? Hvad tror du?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *