Forkæl din forkølelse

Det er af og til lunt udenfor lige nu, og vi er fristede til ikke at have så meget tøj på, fordi vi længes efter forår og sommer. Det er en skøn tid, men også en tid for forkølelser desværre. Hvis det nu er gået galt, hvad kan du så selv gøre ved en forkølelse?

Der er ikke nogen kur som sådan, men der er da stadig nogle ting, du kan gøre selv for at få det bedre og hjælpe en forbedring af forkølelsen:

Gode tips til forkølelse

Sørg for at få nok væske. Drik vand, juice, bouillon eller varmt vand med citron og honning. Honningen er med til at løse op. Undgå alkohol og kaffe som er vanddrivende.

Sørg for hvile, så din krop kan hele. Hvis det er muligt, så bliv hjemme fra skole eller arbejde, så du kan få det bedre. Det er også med til, at du ikke smitter andre. Tag en lur af og til gennem dagen, og sørg for at få mindst 8 timers søvn om natten.

Brug næsedråber og –spray mod en stoppet næse. Du kan også få medicin i håndkøb til at hjælpe på nogle af de andre symptomer med en forkølelse.

Har du smerter i kroppen, kan du tage Ibruprofen for eksempel.

Sørg for at få noget varmt. Det kan være kyllingesuppe, te eller varm æblejuice. Alt det varme er med til at løsne slim og forstoppelse.

Sørg også for at holde dig varm. Du kan bruge nogle dejligt varme hjemmesko. Det er både hyggeligt, og det at holde fødderne varme i et par lækre hjemmesko bidrager til, at du får det bedre.

Nogle mennesker tager C-vitamin eller Zinc som supplement til at forhindre forkølelser. Andre tager Echinacea, når en forkølelse starter for at mindske symptomerne.

Hvis du har mulighed for det, er det helt genialt at sidde på en stol beklædt med lammeskindstæpper! Det luner, og det afstresser din krop, så den kan bruge kræfter på at hele forkølelsen.

Har du andre tips til en forkølelse?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *