Fra markedet

Vi sidder og sludrer og drømmer om at rejse rundt i verden. Min veninde vil gerne til Nordafrika. Opleve det pulserende liv i på gademarkederne i Marokko. Hun fortæller, at hun gerne vil opleve farverne og duftene. Det kunne være spændende at se, hvordan de farver læderet. de bruger til de lokale produkter. Og tekstilerne.

Læder og farver

Hun har læst noget om, at de er specialister i at farve læder og stoffer i Marokko. Muligvis det skal jeg ikke kunne sige. Jeg har dog en idé om, at det måske stinker ganske forfærdeligt. Er der ikke noget med, at det lugter af rådne æg i de der garverier?

Smukke futter og hjemmesko

Men hendes idé om det farverige er jeg med på. Jeg så engang et helt fantastisk billede fra et gademarked i Marokko. Det var hundredvis af små, farvede firkanter. Man skulle virkeligt helt tæt på for at kunne se, at det forestillede hjemmesko til kvinder og mænd, som var udstillet hos den handlende. Det må have taget timevis at sætte skoene på den måde. Det var ret flot. Ikke én enkelt par hjemmesko var sat op som et par. De var adskilt i forskellige, utrolige farvemønstre. Men der var altid en højre- og en venstresko ved siden af hinanden.

Man kunne så få lov til at stå der i flere timer og lede efter en højresko til den venstresko, man godt kan lide farven på. Noget af en opgave. Men sjov. Og godt tidsfordriv, når man er turist. Man kommer ligesom til at kigge mere intenst på farverne. Og ikke kun på hjemmeskoene. Når man endelig har fundet et par hjemmesko, så har man fået god træning i at se på farver til, når man skal hen til tæppehandleren. Det er, som om det er nemmere at se de forskellige indfarvninger, tæppets uld har fået.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *