Stress og alder

Alle kan blive udsat for stress. Unge, voksne, ældre. Det er næsten helt unormalt, hvis vi ikke har haft stress på et eller andet tidspunkt i vores liv. Grundene til, at vi får stress, er meget forskellige. I nogle tilfælde kan det være et eksamenspres, der bare bliver for stort. I andre tilfælde kan det være problemer i privatlivet, som bevirker, at vi udvikler mønstre, der tyder på stress.

Traumer

Andre igen forsøger at bearbejde en traumatisk oplevelse ved at kaste sig ud i overskueligt mange projekter. Det kan også give stress. Uanset hvad grunden er til, at vi får stress, så skal vi lære at finde grunden (hvis vi ikke lige kan identificere den), og vi skal lære at håndtere vores stress, så den ikke udvikler sig til alvorlige, fysiske eller psykiske sygdomme. Her er det, at stressbehandling kan blive vores redningsplanke.

Hvordan behandles stress?

Stressbehandling kan du få i mange forskellige former: Du kan komme i et forløb med stressbehandling, der henvender sig specielt til unge mennesker. Du kan få et forløb på din arbejdsplads. (Ja, stressbehandling på arbejdspladser er slet ikke ualmindeligt. Mange arbejdspladser har faktisk deres egen in-house stresscoach.) Du kan læse mere om stressbehandling her.

Du kan selvfølgelig også få individuel stressbehandling. Det kommer helt an på situationen, du er i, hvilken form for behandling du skal have.

Ignorer ikke stress

Men behandling – det skal du altså have. Og den behandling, du vil få, vil sikre, at du får et bedre liv. Et stressfrit liv, hvor du kan være i balance med dig selv og dine omgivelser.

Det lyder måske lidt helligt og for godt til at være sandt. Det er ikke helligt – ej heller for godt. Det er faktisk en pligt, du bør tage på dine skuldre: At blive stressbehandlet. Et menneske, der bliver sygt på grund af stress, koster nemlig samfundet meget: Sorg og bekymring hos din familie, dyre hospitalssengeophold for skatteyderne, manglende kvalifikationer, der kan hjælpe os alle videre.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *