Renter

De nyligt afsluttede fleksauktioner viser en fortsat rekordtendens hos både Realkredit Danmark og Nykredit. Efter dagens auktioner endte F1 renten på 0,49 pct. hos RD og på 0,35 pct. hos Nykredit, hvilket svarer til en månedlig ydelse på 3174 kr. med afdrag på boliglån.

For F3 og F5 lånenes vedkommende landede de på præcis samme niveau som i fredags. F3 lån landede, hos Realkredit Danmark, på en foreløbig rente på 0,75 pct., og F5 landede på 1,2 pct. Hos Nykredit landede F3 lån på 0,71 pct.

OBS: Det er også muligt at låne penge gratis og rentefrit, hvis du står og mangler penge nu og her. Med et kviklån kan du låne penge inden for 3 minutter, og pengene bliver overført til din konto med det samme. Lån penge gratis første gang er et tilbud til alle nye låntagere, der låner penge første gang. Kilde: Lån-gratis.dk

Ligeledes har Realkredit Danmark også afholdt auktioner for flekslån i Euro. For alle lånene, på nær F1, gælder det, at renten er endeligt fastsat.

Sonia Khan, økonom i RD, udtaler at boligejerne har udsigt til en rente, som er noget lavere, end hvad de forventede, hvilket boligejerne kan glæde sig over. Hun udtaler ligeledes, at det ikke længere er nogen fordel, her og nu, at vælge boliglån i Euro på grund af en lavere rente på disse.

Ifølge Sune Worm Morten, cheføkonom i Nykredit, svarer renten meget godt til tendensen set over hele året.

Fra 2014 vil danskerne komme til at mærke effekten af rentestigningerne samt de forhøjede bidragssatser, som er gennemført de senere år. De 4 største realkreditinstitutter Nykredit, Realkredit Danmark, BRFkredit og Nordea Kredit giver hver deres bud på, hvordan renten vil ændre sig det næste år.

De 4 store realkreditinstitutter er alle enige om, at renten, for den mest udbredte F1, ved de kommende auktioner forventes at være rekordlav, men det kommer kun til at vare kort for de 200.000 boligejere med boliglån.

Nordea Kredit forventer, at renten på F1 ender på lidt over 0,5 pct., hvilket er noget lavere end sidste års 1,06 pct. Dog konstaterer Nordea Kredits cheføkonom Lise Nytoft Bergmann, at de 0,5 pct. er højere end i oktober måned, så hun mener, at renteudviklingen er vendt og vil fortsætte op hele næste år.

Lise Nytoft Bergmann forventer, at renten vil ende på en fordobling til næste år. Hun anbefaler derfor, at dette års rentebesparelser bruges fornuftigt til bl.a. at nedbringe dyr gæld og ikke at anskaffe sig flere unødvendige udgifter. Når du vil låne penge til et hus, kan det være svært at låne penge uden at skulle stille sikkerhed og vise dokumentation, men det kan du faktisk gennem Kviklån Info.

One thought on “Renter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *