Strees behandling med mindfulness

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at både en del af spillerne og jeg selv var temmelig skeptiske, da vi i vores fodboldklub for nogle måneder siden kom i den situation, at en af vores stamspillere på superligaholdet begyndte at få det dårligt og viste tydelige tegn på en begyndende stress-situation.

Former for stressbehandling

Min skepsis opstod, da vores fysioterapeut foreslog en bestemt form for stressbehandling, som han påstod, at han havde hørt en masse godt om. Det var ikke sådan, at jeg generelt var skeptisk i forhold til at sikre noget behandling i forbindelse med den situation, som vores bedste midtbanespiller var kommet i, men min skepsis hang sammen med, at vores fysioterapeut forklarede, at den behandling, han foreslog, var et specielt mindfulness stress behandlingsforløb, som en af hans bekendte kunne forestå.

Mindfulness?

Umiddelbart forbandt jeg den gang mindfulness med noget lettere mystisk, men jeg måtte senere erkende, at det nok udelukkende hang sammen med, at jeg aldrig havde sat mig ind i, hvad mindfulness egentlig går ud på. Jeg havde ret i, at det havde noget med meditation at gøre, og det havde jeg vist også altid opfattet som noget mere eller mindre okkult.

Vores fysioterapeut forklarede, at den stress coach, han kendte, bestemt ikke beskæftigede sig med noget okkult af nogen art, og at behandling med hjælp af mindfulness absolut er anerkendt også blandt psykologer og andre, der på seriøst plan beskæftiger sig med behandling af stress.

Han var så tilpas overbevisende, at jeg gik med til at lade det komme an på en prøve. Det er nemlig sådan, at det er en del af mit job i organisationen at sørge for vores professionelle fodboldspilleres helbred, men hidtil har jeg kun skullet beskæftige mig med de mange fysiske skader, som spillerne selvfølgelig løber ind i forholdsvis tit.

Undervurder aldrig effekten på dit helbred af en god stress coach!

Jeg var selv med til det første møde mellem den pågældende stresscoach og vores stressramte spiller, hvor mødets indhold udelukkende var at få fastlagt et behandlingsforløb. Den i øvrigt meget tiltalende kvinde fortalte, at hun nu i flere år havde arbejdet med mindfulness som en væsentlig del af et behandlingsforløb i forbindelse med stress, og at hun havde opnået bemærkelsesværdigt gode resultater.

Virker det?

Det påstår alle den slags behandlere vel, tænkte jeg ved mig selv, men jeg havde lovet mig selv og andre at lade det komme an på en prøve, så jeg holdt klogeligt min kæft. Men jeg skal ærligt indrømme, at det var lidt svært for mig at holde mund, da damen forklarede, at vores stressramte spiller som en del af behandlingen skulle udstyres med en speciel mindfulness app på sin mobiltelefon, så han med hjælp fra den kunne lære at slappe ordentligt af især om aftenen, når han skulle sove.

Nu er der gået godt to uger siden det første møde med stress-behandleren, og vores spiller er blomstret vældigt op, og han har allerede meddelt vores cheftræner, at han føler sig helt klar til igen at være med i startopstillingen. Så jeg må nok erkende, at min skepsis i forhold til mindfulness er blevet gjort til skamme.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *